Vanliga tecken på att du behöver byta dina fönster i Dalarna

Om dina fönster är otäta kan det vara dags att byta fönster i Dalarna. Vid ett fönsterbyte kan du välja bland ett stort utbud av olika fönstermodeller och i olika material. Du kan också välja om du vill installera energifönster för att erhålla maximal energibesparing.

Otäta fönster är en av de största energibovarna i en fastighet och bidrar till högre uppvärmningskostnader och ett ojämnt inomhusklimat. Otäta fönster kan också leda till att vatten eller fukt tränger sig in i bostaden vilket kan leda till fuktskador och i värsta fall att det utvecklas mögel vilket kan vara ohälsosamt för de som vistas i bostaden. Om du har otäta fönster och vill byta fönster i Dalarna är du välkommen att kontakta oss på Byggnadsbiten Dalarna som är experter på fönster och dörrar.

 

Tecken som visar på att du behöver byta fönster i Dalarna

Har du ett ojämnt inomhusklimat eller har dina kostnader för uppvärmningen stigit i höjden kan det vara en bra idé att inspektera fastighetens fönster. Du kan känna runt fönstret om det kommer in kall luft mellan väggen och karmen eller runt fönsterbågen. Har du kalla golv i fastigheten beror det ofta på att kall luft kommer in genom otäta fönster som sedan sjunker ned mot golvet som kyls upp. Du kan också visuellt granska dina fönster genom att exempelvis kontrollera isoleringen kring fönsterbågen. Kontrollera även om du upptäcker svarta fläckar runt fönstret eller om karmarna har fått röta, vilket kan tyda på att det kommer in fukt.

 

Byta fönster i Dalarna

De flesta väljer vanligen att försöka täta fönster som släpper igenom kall luft genom att lägga ny isolering och kanske byta ut tätningslisten runt fönsterbågen. Är fönstren relativt nya så går det ofta att täta om fönstren en eller ett par gången men till slut så kommer du till en punkt då du inte längre kan få fönstren helt täta. Då är det dags att byta fönster i Dalarna. När du ska byta fönster bör du kontakta en professionell byggfirma som är specialister på fönster så att arbetet utförs på ett säkert och korrekt sätt så dina fönster får optimal isolering.

 

Kontakta oss för fri rådgivning då du ska byta fönster i Dalarna

Vi på Byggnadsbiten Dalarna har en lång erfarenhet inom fönsterbyte i Dalarna och kan erbjuda dig expertishjälp då du ska byta fönster. Om du vill få mer information om våra tjänster eller erhålla rådgivning kring ditt fönsterbyte kan du boka ett kostnadsfritt hembesök. Då får vi möjligheten att inspektera dina gamla fönster, se vilka förutsättningar som föreligger och därefter lämna en offert med ett fast pris, utan att du förbinder dig för något. 

Boka kostnadsfritt hembesök inför ditt fönsterbyte

Planerar du att byta fönster i Dalarnas län? Med oss får du personligt anpassade fönster av hög kvalitet till bra priser. Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så kommer en av våra medarbetare att kontakta dig.